Арестуваха шефа на полицията в Раковски

Арестуваха шефа на полицията в Раковски | StandartNews.com

Шефът на полицейското управление в Раковски Георги Илиев е арестуван при специализирана операция, съобщава Plovdiv.24.

Той не е единственият задържан полицай, като по различни информации са арестувани още оперативни служители - по различни данни един, двама или трима.

По първоначална информация арестуваните са разследвани за въоръжени грабежи и изнудване. От пресцентъра на пловдивската полиция не потвърдиха, но и не отрекоха информацията.

Според TrafficNews.bg Георги Илиев и негов служител са арестувани още снощи. Служителите на реда са заподозрени, че за злоупотребили със служебно положение и са изнудвали местен жител. Престъпленията са били разкрити по време на разследването срещу пловдивските полицаи Петър Атанасов и Стефан Модев, които бяха арестувани за въоръжен грабеж на контрабандист.

Последните двама бяха арестувани за кражба на акцизна стока от бус. В края на май 2017 двамата са нападнали Ерхан Хакков в склад на "Кукленско шосе", завързали са го с белезници и са взели цялата стока, която е била натоварена в буса му. След това го оставили завързан със свински опашки. Стоката била претоварена в буса на Борислав Борисов, който в следващите дни започнал да разпродава цигарите. При обиска в дома на Борисов са открити 12 пълни и 4 празни кашона с цигари от марката "Бизнес Роялс".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай