Хванаха кмет с подкуп

Хванаха кмет с подкуп | StandartNews.com

Кметът на карловското село Войнягово Тодор Танковски е бил заловен с подкуп, съобщава "Блиц".

Все още няма яснота колко са парите, но по неофициална информация става въпрос за няколкостотин бева. Подкупът е даден от човек от селото и касае строителство на сграда. Танковски e арестуван.

Това не е първата издънка на младия кмет. Наскоро името му бе замесено в скандал, при който беше проверяван за злоупотреба с плочки, предоставени на селото за ремонт.

Танковски е най-младият кмет в община Карлово и в цяла Пловдивска област. Той е едва на 24 години. Това е първият му мандат, като на изборите през 2015 г. бе издигнат от инициативен комитет като независим кандидат. По образование е хореограф.

В момента карловсата полиция прави обиск в дома на Танковски във Войнягово, където той живее с родителите си. Търсят се още доказателства за други нерегламентирани дейности на Тянковски. И двата телефона на младия кмет са изключени.

Попитан какво се случва, кметът на община Карлово д-р Емил Кабаиванов коментира: „Не съм наясно какво точно става. От медиите разбрах. Кметовете на населени места са публични лица, избрани мажоритарно и трябва да носят отговорност за действията и постъпките си".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай