Издирван от Европол арестуван на операционната маса в Бургас

Издирван от Европол арестуван на операционната маса в Бургас | StandartNews.com

Обявен за издирване с Европейска заповед за арест 56-годишен мъж е задържан в резултат на полицейските действия на служители от ОДМВР – Бургас по сигнал на специалисти от Клиниката по кардиохирургия „Аджъбадем Сити Клиник" – Бургас.

Вчера, около обяд, в бургаската кардиохирургия за лечение постъпил мъж, представил се за 62-годишния Симеон от гр. Мартен, обл. Русе, нуждаещ се от спешна операция – същият заявил, че забравил личната си карта, но бил пациент на болницата преди време. Своевременно мъжът е подготвен за оперативна намеса, като според медицинската документация е установено, че преди две години му е поставен байпас. Кардио-операцията стартирала, но лекарите не открили наличен байпас, което ги усъмнило и довело до алармиране на полицейските служители за това, че вероятно се касае за злоупотреба със самоличност. Благодарение професионализма на специалистите от Клиниката по кардиохирургия „Аджъбадем Сити Клиник" – Бургас операцията приключила успешно, като здравословното състояние на оперирания пациент е стабилизирано.

Полицейските служители осъществили множество оперативно-издирвателни действия, като констатирали, че пациентът не е Симеон, а брат му – Георги (56-годишен), обявен за общодържавно издирване от август 2015 год., когато след домашен отпуск от затвора в Белене (където изтърпявал присъда за извършени измами), не се завърнал. Вероятно използвайки поразителната прилика с брат си, Георги решил да се подложи на сърдечна операция в същата клиника, в която преди години помогнали на 62-годишния Симеон, разчитайки че разходите ще се начислят на здравноосигурения му роднина.

След като Георги излязъл от упойка и по преценка на лекарския екип за липса на фактори, застрашаващи здравословното му състояние, 56-годишният обявен за общодържавно издирване мъж, е приведен в бургаския затвор.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай