Кошмарът на Бургас Горан Горанов издъхна в затвора

Кошмарът на Бургас Горан Горанов издъхна в затвора | StandartNews.com

Рецидивистът Горан Горанов, превърнал се в страшилище за Бургас, издъхна в затвора. Инцидентът е станал миналата нощ, но причините за смъртта му още не са изяснени. Дежурните надзиратели открили трупа му в килията в събота сутринта. В момента се води разследване, а трупът е изпратен за аутопсия в бургаската болница. "Към момента няма никакви данни, които да сочат смъртта на Горанов да е свързана с криминално престъпление", коментираха от затворническата администрация. Инфаркт или свръхдоза дрога са двете основни версии, по които се работи.

33-годишният Горан Горанов излежаваше присъда за нападение, придружено с побой и грабеж в интернетклуб. Тя се застъпи с друга, която получи зад решетките за побой на надзирател. Заради агресивното си поведение, затворникът е бил изолиран сам в килия и е нямал контакт с никого от останалите пандизчии.

Горанов е бивш шампион по борба, но в града бе по-известен с дебелото си криминално досие. Той е попадал не веднъж зад решетките. Арестуван е за притежание на наркотици, побоища и грабежи.

През миналата година той беше преместен в затвора в Ловеч, където се лекуваше заради проблеми с психиката, провокирани от наркозависимост. Според психиатрите, рецидивистът е отключил смесено личностно разстройство, което представлява вид характеропатия, но не и същинска психоза.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай