ОБЗОР: Убитата Ивета криела, че Теньо я пребива

Започнал побоя още в ресторанта, довършил го в дома им в Айтос

ОБЗОР: Убитата Ивета криела, че Теньо я пребива | StandartNews.com

Както десетки жени жертви на домашно насилие, убитата Ивета от Айтос също е криела, че мъжът й Теньо я е пребивал. 27-годишният мъж, който би до смърт майката на двугодишното им дете, е направил пълни самопризнания, съобщи говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.

„Извършителят е направил пълни самопризнания. Изразил е съжаление. Поводът е скарване помежду им за грижите, които се полагат за детето", заяви Арнаудова. "По данни на полицията преди около година и половина е имало сигнал за вероятно домашно насилие от съседи. Но полицейските служители, които са посетили мястото и са разговаряли със сегашната жертва, тогава тя е казала, че няма насилие. На практика е отрекла каквито и да е насилствени действия", заяви Арнаудова.

Убийството е извършено след като двамата били в ресторант. Теньо Енчев, който често злоупотребявал с алкохол и наркотици, нямал брак с Ивета, но живеели на семейни начала, имали дете - момченце на 2 години. Младият мъж е криминално проявен, изтърпял присъда в Бургаския затвор, в затвора бил и брат му.

Във фаталната нощ младите и детето седнали на близък ресторант край дома си.

Свидетели на безпричинната агресия

станали както персоналът на ресторанта, така и присъстващи клиенти на съседните маси. "Обиди, грубо отношение... За сметката се скараха, защото имаше междинен бон от 18.10 лева. След още поръчки той я накара да дойде да вземе цялата сметка. Тя му донесе сметката от сорта на 32 лева и стотинки", разказаха очевидци. "Гледам от прозореца как й посяга, тук се разкърви. Тя се разрева и тръгна към тоалетната, той тръгна след нея. Той и на хлапето посягаше и хлапето удари. Малкият се разрева, те започнаха да се карат, след това тя дойде тук, пушихме по една цигара и видях ръката й синя. След това видях как той й посяга и я удря", разказа служителка на ресторанта. Тя споделя, че Ивета криела насилието, защото обичала бащата на сина си. Побоят продължил и по пътя към дома им, както и след като се прибрали. Съседката чула писъците на детето и сигнализирала на полицията.

Пред репортер на Флагман.бг съседката сподели ужасяващи подробности за зверството. Станка Стоилова, която живее на втория етаж - над апартамента на двойката, каза, че скандалите в дома на младото семейство били нещо обичайно. "Теньо се премести в Айтос с жена си и детето си преди 2 г. и половина, когато почина баща му, който преди живееше тук. Теньо е син на разведени родители. Има и брат. След развода преди много години, другият остана при баща си в Айтос, а Теньо замина с майка си в София", поясни комшийката.

"Решил да се върне в бащината къща, за да имат самостоятелен дом, където да отгледат малкия си син с Ивета. За съжаление обаче

не цареше семеен мир в къщата им

често чувахме как се карат", припомни тя.

"Върнаха се и веднага след това се чу жесток скандал. През цялото време се чуваха писъците на детето, беше ужасно! Малко по-късно всичко утихна", припомни Станка Стоилова. "После дойде бабата на Теньо - Димитринка, която живее в село Лясковo. Явно внукът й се обадил да съобщи какво се е случило. Тя заварила потресаваща гледка - Ивета лежала в безпомощно състояние на пода. Качи се тук при мен на втория етаж, обадихме се на тел. 112 и след малко на място пристигна полиция и линейка, която откара пострадалата жена в УМБАЛ-Бургас", разказа Стоянка Стоилова.

Младата жена била открита в безсъзнание. Тя била транспортирана с тежка черепно-мозъчна травма и наранявания по цялото тяло в реанимация на бургаската болница. Въпреки усилията на лекарите тя почина. Теньо е задържан за 24 часа. Той е излязъл наскоро от затвора след шестгодишна ефективна присъда.

Детето е при
социалните

Двегодишното детенце на Ивета и Теньо – Наско, е добре, не е видимо стресирано, играе, рисува и се чувства комфортно. Това заяви пред БургасИНФО Пенка Добрева – директор на дирекция „Социално подпомагане" в Айтос. Служителите са се задействали веднага след зверския побой над Ивета, за да осигурят максимално добра среда за малкото момченце. „Взели сме всички необходими мерки. Проучваме капацитета на роднините, за да изберем най-добрия от тях. Днес лично аз посетих детето, играхме, веднага дойде при мен, черпи ме с бонбони. Той е видимо добре гледано дете", каза още Добрева. Според нея до фаталната нощ е нямало подаден сигнал нито в полиция, нито прокуратура, за да се налага социалните да се намесят в живота на Ивета, Теньо и техния син. „Поръчали сме екип психолози, които да дойдат утре тук и ще работят както с детето, така и с други близки на младата жена и мъжа", допълни Добрева.
Енчо Бакалов - кмет на село Лясково, където живее бабата на буйния Теньо – Димитринка, каза, че младите родители и детето често ходели на гости. Местните жители също са ставали свидетели на агресивното поведение на мъжа към Ивета. „Веднъж я гонеше по улицата, крещеше и имаше камък в ръката му. Обадих се на полицията, дойдоха веднага. Това беше преди година и половина", каза Бакалов

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай