Опитали да убият в гръб ранения Митьо Очите

Опитали да убият в гръб ранения Митьо Очите | StandartNews.com

Бургаският апелативен съд остави в ареста за постоянно Георги Иванчев и Радослав Димитров, които са обвинени в опит за убийство срещу Димитър Желязков-Очите. Адвокатите им поискаха те да бъдат пуснати на свобода, тъй като нямало достатъчно доказателства, а свидетелските показания се разминавали.

Защитата се позова още и на факта, че оръжието, с което е стрелял Димитров, не е открито. Магистратите обаче решиха, че има достатъчно косвени доказателства, на базата на които може да се направи обосновано предположение, че именно двамата са стреляли срещу Очите. В съдебната зала бяха разкрити част от детайлите около покушението.

Според държавното обвинение Иванчев е стрелял първи срещу несебърския бос, като насочил пистолета първо към гърдите му, а след това стрелял и в слабините. Улучил го с 3 куршума. След като Очите бил вече тежко ранен и се свлякъл на земята, един от хората му се опитал да го изведе от заведението.

Именно при опита да го измъкне зад гърба му се появил Радослав Димитров, който насочил пистолет и стрелял още три пъти. Това са разказали свидетели, които вече са дали показания.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай