Половин тон нелегален алкохол иззеха митничари във Варна

Половин тон нелегален алкохол иззеха митничари във Варна | StandartNews.com

461,1 литра нелегален етилов алкохол иззеха служители от митническа мобилна група от жилищен имот в Аксаково, Варненско, съобщават от Агенция „Митници".


При проверката в частния имот на 10.07.2018 г., митническите служители откриват в апартамент и в гаражно помещение на приземния етаж в сградата 5 пластмасови бидона с различна вместимост от 60 до 220 литра, съдържащи общо 461,1 литра жълта течност с мирис на етилов алкохол. Чрез измерване със сертифициран денситометър е установено, че течността в бидоните е с различно алкохолно съдържание- съответно 44, 46, 50 и 52% vol.


За алкохола не са представени никакви документи за произход, обезпечен или платен акциз по Закона за акцизите и данъчните складове (ЗАДС).


Взети са проби за лабораторен анализ на задържания продукт. След излизане на резултатите от лабораторните експертизи ще бъде образувано административнонаказателно производство.


Това е втори случай на иззет нелегален алкохол от частен имот в Аксаково при засилените проверки на Агенция „Митници" срещу нерегламентираното производство и търговия с акцизни стоки в района на Черноморието. На 4 юли 2018 г, в гараж в града бяха открити от митническа мобилна група 1467 литра нелегален етилов алкохол с алкохолно съдържание от 32 до 97% vol.


Засиленият митнически контрол и проверки ще продължат през целия туристически сезон.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай