Поредно бягство от затвора

Поредно бягство от затвора | StandartNews.com

Поредно бягство на затворник в Пловдив. 59-годишният Младен Младенов е изчезнал от болница "Свети Георги" в града. Той е бил настанен за лечение там.

Следите на мъжа се губят от вчера. Младенов е бил закаран там под охрана, за да му бъдат извършени медицински манипулации. При визитация на персонала обаче било установено, че е изчезнал. Младенов е бил на лек режим и затова пред болничната му стая не е имало охрана.

Той е излежавал присъда от година и половина за кражба, от която му остават още 4 месеца. Първо е бил в общежитието в Смолян, но след като му откриват злокачествено заболяване, го местят в Пловдив.

В последните седмици Младенов на няколко пъти е приеман в болница, за да му правят изследвания. Полицията в града е на крак. Екипи са започнали проверки на автомобилите на основните изходи на Пловдив.

Това е втори случай на липсващ затворник от Пловдив само за последния месец. В края на юни арестант успя да избяга през прозореца на тоалетна в Районното полицейско управление. Два дни по-късно той се предаде сам в Окръжна прокуратура - Монтана. През месец април от затвора в Пловдив избяга и рецидивист, осъден за разпространение на наркотици. Той беше заловен след издирване в продължение на две седмици.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай