Самолет падна в Пазарджишко /ОБНОВЕНА/

фото БиТиВи

Самолет падна в Пазарджишко /ОБНОВЕНА/ | StandartNews.com

Селскостопански самолет падна в оризище на границата на Пловдивска и Пазарджишка област, предаде БиТиВи. Машината е паднала на около 500 метра от магистрала „Тракия" , в близост до 105-ия километър.

Малко по-късно стана ясна причината за катастрофата със селскостопански самолет край магистрала "Тракия". Отначало се подозираше, че тя е технически проблем, но се оказа, че причината машината да кацне в полето е, че ѝ е било свършило горивото.

Пилотът предприел приземяване в полето, но след контакта с меката почва в оризището самолетът се е преобърнал, а самият пилот и изпаднал от кабината. Той е 67-годишен от Стара Загора и за радост е в добро състояние след инцидента и се е отървал само с охлузвания. След катастрофата той е откаран в болница. Самият летец е обяснил, че причинате да предприеме подобна маневра е свършване на горивото.

"Той привършвал пръскане на посеви и се е насочил към летище край Цалапица за кацане, когато двигателят на машината е спрял и той е започнал да пада. След падането самолетът, който е собственост на частна фирма, се е преобърнал", съобщи говорителят на полицията в Пазарджик Мирослав Стоянов пред "24 часа".

Във връзка с инцидента е образувано досъдебно производство, което е поверено на следовател от окръжната прокуратура в Пазарджик. Експерти от специализираното звено за разследване на авиокатастрофи към министерството на транспорта са започнали своя проверка на мястото на инцидента.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай