Сърбия ни обвинява за трафик на мигранти

Сърбия ни обвинява за трафик на мигранти | StandartNews.com

В сръбския печат се появиха публикации с директни обвинения към българската полиция. В най-високотиражния вестник "Вечерне новости" се твърди, че българските сили за сигурност могат и вече са участвали в организирано прехвърляне на мигранти от наша на сръбска земя.

"Властите в Белград подсилиха съвместните военно-полицейски сили, които патрулират срещу нелегалната миграция и евентуалните терористи, по границите с България и Македония, се казва в него. - Те са готови да се справят с най-различни ситуации, ако Турция реши да пусне към Европа определен брой мигранти - тогава ще има подсилване на охраната по границата с България и Македония. Ако тези мерки не дадат резултат, тогава отново ще се обсъди вариантът за вдигане на телена ограда по границите. В момента има допълнителни мерки за охрана не само по границата, но и по всички важни и стратегически места по пътната мрежа в страната.

Според наши източници може да възникне проблем, ако българските сили за сигурност започнат да прехвърлят през планинските райони мигранти към Сърбия, за да не стане така, че да останат блокирани на българска земя. Нещо подобно вече се е случвало.

Косовските албанци всеки ден извършват трафик на мигранти между 50 и 150 души. По-голямата част от тях се откриват и върщат обратно, но те не се отказват и отново се опитват по различни пътища да преминат границата и да се отправят към Унгария и Хърватия. Същата е ситуацията и по границата с Унгария. Мигрантите не се отказват и правят по няколко опита да преминат на унгарска земя, независимо от това дали са върнати обратно и задържани. Тези опити продължават и след изграждането на унгарската военна база в село Сантово, недалеч от сръбската граница. Всеки ден по легален начин от Сърбия в Унгария влизат по 10 души. В сръбските приемни центрове има общо 6796 мигранти", допълва изданието.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай