Спипаха четирима с 40 кг хероин

Спипаха четирима с 40 кг хероин | StandartNews.com

Дрогата е за над 2 млн. лв., съобщи Георги Костов

Антимафиоти спипаха банда с 40 кг херион, предназначен за вътрешния пазар. Акцията бе проведена в Ямбол и с. Радовец, община Тополовград. Това съобщи преди минути главният секретар на МВР главен комисар Георги Костов. По държавна оценка дрогата възлиза на 2 млн. лв. На реалния пазар обаче тя е многократно по-скъпа.

2 месеца антимафиотите в Сливен, под чието ръководство е и Ямбол, са следили гупата. "Решихме да пристъпим към реализация когато те се опитаха да пласират дрогата", съобщи комисар Костов. Апелативният прокурор на Бургас Любомил Петров пък допълни, че за последните 36 часа са извършени 22 претърсвания и изземвания на различни адреси в страната. Един от обвиняемите е от Ямбол, а другите трима са от село Радовец. 5 кг от хероина са били намерени в Ямбол, а останалите в тополовградското село.

Главен комисар Ивайло Спиридонов, директор на ГДБОП обърна внимание на факта, че задържаното колиество е предназначено за вътрешния пазар, което го прави едно от най-големите количества, залавяни у нас. Дрогата е открита в частен дом. "Стандарт нюз" научи, че самият арест на бандата е станал на паркинга на магазин от известна верига за хранителни стоки в центъра на Ямбол. По време на разследването са били използвани и СРС-та. Четиримата заловени са обвинени в извършване на престъпление по чл. 354, буква А от НК, което предвижда затвор от 5 до 15 години и глоба до 100 000 лв.

В птък следобед окръжен съд Ямбол трябва да се произвенесе по искането на прокуратурата задържаните да останат за постоянно зад решетките.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай