Убиецът в Шумен обикалял с нож и се заканвал "да пали джамии" и "да убива цигани"

Убиецът в Шумен обикалял с нож и се заканвал "да пали джамии" и "да убива цигани" | StandartNews.com

Арестуваният за убийството в Шумен в събота се заканвал "да пали джамии" и "да убива цигани". Това поне твърди братът на убития Митко Б., предава "Флагман".

Името на убиеца е Велико Лефтеров от Поморие. Той е на 36 години и е задържан за 72 часа, след като сам се предаде в полицията.

Инцидентът стана на 12 май около 18 часа в кв. "Гривица" в Шумен. Между Лефтеров и група непознати мъже възникнал конфликт. Свадата между тях прераснала в побой. Обвиняемият бил замерен с камъни и тухли, след което извадил нож и пробол в сърцето един от нападателите си. Жертвата на престъплението е 28-годишният Митко Б. Ударът в тялото на жертвата бил много силен и с много голям нож, острието му е било най-малко 14 сантиметра. Ножът засегнал сърцето и белите дробове на Митко.

Извършителят се подвизава из социалните мрежи като "Монах Велико". Отскоро той обикалял из Шумен с нож и празен кобур. След кръвопролитието братът на убития ром обяснил, че с нищо не са предизвикали нападението. Велико им бил казал, че е дошъл от "Арабия да пали джамии и да убива цигани". Братът Наско признал, че го е ударил с тухла по гърба и главата, за да брани брат си.

Именно това бе и една от първоначалните версии, които се появиха за възникването на свадата – Велико Лефтеров се подразнил, че двамата братя говорят на цигански и отишъл да им търси сметка.

Лефтеров вече е привлечен като обвиняем за умишлено убийство. Предстои Окръжната прокуратура в Шумен да внесе искане в Шуменския окръжен съд за определяне на постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо него.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай