10 бизнесмени уловиха "Златната рибка"

10 бизнесмени уловиха "Златната рибка" | StandartNews.com

Огнян Донев и Светла Лесова са новите Мистър и Мисис Икономика в конкурса на КРИБ и списание "Икономика"

 

 

Огнян Донев, председател на Съвета на директорите на "Софарма", и Светла Лесова, изпълнителен директор на Монделийз България, са новите "Мистър и Мисис Икономика 2016".
 

За втора поредна година конкурсът се организира от най-голямата работодателска организация у нас - Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) и списание "Икономика". Престижните награди бяха раздадени на стилна церемония в столичния хотел "Маринела" в сряда вечер.

38 предприемачи бяха номинирани от членове на КРИБ, а Управителният съвет избра победителите.
 

Награди бяха раздадени в 10 категории, а КРИБ и "Икономика" връчиха и още 4 специални приза.
 

Всички победители получиха почетна грамота, луксозния каталог на КРИБ "Добрите бизнес практики", представящ най-успешните български компании, както и статуетката "Рибарят и златната рибка" на художника Ставри Калинов, превърнала се в символ на конкурса.

Бизнес елитът бе приветстван от премиера в оставка Бойко Борисов, а в залата бяха и голяма част от министрите в неговия кабинет.

Освен двамата големи победители, "Златната рибка" получиха най-изявените бизнесмени в осем категории.

Във "Финанси и застраховане" призът е за Петър Андронов, главен изпълнителен директор на СИБанк и кънтри мениджър за България на КВС Груп.

Наградата в Категория "Индустрия" спечели Пламен Бобоков - председател на Съвета на директорите на "Приста Ойл Груп".

В "Информационни и комуникационни технологии, Аутсорсинг и Бизнес процеси" отличието взе Веселин Тодоров - изпълнителен директор на "Сиела Норма" АД.

Отличието в категория "Услуги и Търговия" отиде при Милена Драгийска-Денчева - изпълнителен директор на "Лидл България".

В "Транспорт и Логистика" "златната рибка" заслужи Илиян Филипов, съдружник в ПИМК ООД.


В категория "Земеделие и хранителна промишленост" бе отличена Светла Боянова, изпълнителен директор на "Агрион Финанс".

В "Енергиен сектор" победител стана инж. Теодор Осиковски, главен изпълнителен директор на "Енергоремонт Холдинг".

В Категория "Консултантски бизнес" наградата получи Стоян Ставрев, управител на "Българска консултантска организация".

Две специални награди връчиха КРИБ и списание "Икономика".
Едната от тях е за изпълнителния директор на "Билла България" Бойко Сачански за "Партньор на българските производители".

Другата награда е за Рени Йорданова, управляващ съдружник в АФА ООД, за "Обществено отговорен финансов одит".

КРИБ връчи и две специални отличия "Почетен златен знак на КРИБ", които председателят на конфедерацията Кирил Домусчиев сравни с държавния орден "Стара планина".

Едната награда получи Цветелина Бориславова, член на Надзорния съвет на Българо-американска кредитна банка, за цялостен принос в развитието на банковото дело и за 20-годишния юбилей на банката.

Другият златен знак беше за Константин Стаменов, председател на Българската федерация на индустриалните енергийни консуматори. Той бе награден за принос в регулацията на дефицитите в енергетиката в България.

За доброто настроение на гостите се погрижиха джаз иконата Васил Петров и темпераментните Елица и Стунджи.
Водещи на церемонията, която зрителите видяха по БНТ, бяха любимите лица от ефира Радина Червенова и Димитър Павлов.

 

Искаме България да е по-добро

място за живот и бизнес

 

Кирил Домусчиев, председател на КРИБ

 

Главната цел на КРИБ е България да е по-добро място за живот и правене на бизнес. Имахме една много ползотворна година, едно добро партньорство с правителството. Свършихме много работа, имахме доста теми с ресорните министри и продължаваме да работим.
Конкурсът „Мистър и Мисис Икономика" е най-престижният форум за отличаване на бизнеса. Той е традиция, даваща възможност да бъдат отличени най-заслужилите, достойни мениджъри и хората с най-голям принос за развитието на българската икономика.

 

 

Няма да се поддадем на
лудостта на популизма

Бойко Борисов, премиер в оставка

Искам да ви поздравя като гръбнак на икономиката и на банковата система, последното тримесечие сме втори в Европа с 3,6 % ръст на икономиката и това не са границите. Пожелавам на бизнеса да създаде такава икономика, която да издържа на огромните апетити за харчене на парите на данъкоплатците. Вие най-добре знаете кога се вдигат заплатите - когато има ръст в компанията и стабилност. Надали някой не иска да се вдигнат пенсиите. По 50 млн. лв. даваме за празниците на пенсионерите, 200 млн. са за 2 години. И ако 2017 г. има тази устойчивост, не на 300, а на 600 лв. да ги вдигнем. Популизмът шества със страховита сила у нас. Мога да махна с ръка и да кажа: Вдигайте пенсии и заплати. И да се включа в хора на лудите. Но и финансовият министър ще ми каже: "Не ме кани повече за министър и ти няма да си повече премиер". Не сме се предали, властта идва и си отива, България го е преживяла. Когато видим, че има ръст и стабилност, тогава ще се вдигат заплати.


 


 


Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай