20 големи ремонта в София през лятото

20 големи ремонта в София през лятото | StandartNews.com

20 мащабни ремонта започват в София през лятото. Те са на големи улици и булеварди. Сериозни реконструкции ще има и по кварталите като за първа година общината ще инвестира повече пари в ремонт на квартални улици и тротоари, отколкото в основните. Общата сума за това през следващите две години е 10 млн. лева. Това съобщи вчера кметът на столицата Йорданка Фандъкова.

Основните ремонтни дейности ще са от 1 юни до края на август, съобщи Фандъкова и призова софиянци за разбиране и търпение, тъй като със сигурност ще има много тапи и задръствания.

Най-тежкият обект според кмета ще е цялостната реконструкция на емблематичната софийска улица "Граф Игнатиев". Тя ще започне на 8 май и ще се прави на етапи. В края на май започва обновяването на подлеза на ключовото кръстовище на булевардите "България" и "Гешов", където на 1 юли тръгва и ремонтът на релсовия път. Очаква се това лято да стартира и обновяването на зоната около храма "Св. Ал. Невски".

Фандъкова предупреди, че за калпав или недовършен ремонт общината няма да плаща на фирмите. За контрола върху дейностите в кварталите ще отговарят районните кметове и без техен подпис няма да се плаща на изпълнителите, подчерта Фандъкова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай