АПИ: Напредва ремонтът виадукт Коренишки дол на магистрала Хемус

АПИ: Напредва ремонтът виадукт Коренишки дол на магистрала Хемус | StandartNews.com

Изпълнени са около 50% от ремонта на носещите колони на виадукт „Коренишки дол" при 36-ти км и 50% от цялостния ремонт на виадукта при 33-ти км на АМ „Хемус", който е при входа на тръбата за София на тунел „Витиня", съобщават от Агенция „Пътна инфраструктура".

Виадуктът „Коренишки дол" е с дължина 481 м и е в експлоатация от 1986 г., откогато не е основно ремонтиран. Работи се по съоръжението в посока София, като се ремонтират стълбове 3, 4, 5 и 6. Половината от предвидените дейности вече са изпълнени. Срокът за завършване на ремонта на носещите колони е края на декември т.г. До завършване на ремонтно-възстановителните работи лекият трафик е пренасочен двупосочно в платното за Варна. Осигурени са по една лента за Варна и една за София. За подобряване на информираността на пътуващите по автомагистралата са монтирани табели от двете страни на виадукт „Коренишки дол", които указват, че е затруднено движението поради ремонт на колоните на виадукта.

Виадуктът при 33-ти км е с дължина 225 м и е в експлоатация от 1984 г. В момента се извършва ремонт на съоръжението в платното за София, което се намира при входа на тръбата за София на тунел „Витиня". От изграждането на съоръжението досега са извършвани само частични ремонти на асфалтовата настилка. Напредват ремонтните дейности на виадукта, до този момент са завършени работите по носещите стълбове на съоръжението, продължава работата по конструкцията на пътното платно. Срокът за завършване на ремонта е до ноември 2018 г. До завършване на ремонтно-възстановителните работи лекият трафик е пренасочен двупосочно в платното за Варна.

По време на ремонтните дейности по АМ „Хемус" движението на тежкотоварните камиони над 12 тона е ограничено в отсечката от 30-ти до 47-ми километър. Те се отклоняват при 30-ти км от пътен възел „Витинска река" по път I-1 София – Ботевград и път II-17 Околовръстен път на Ботевград, след което се връщат обратно на АМ „Хемус" при 47-ми км при пътен възел „Ботевград" и обратно. Като алтернативен маршрут за тежкотоварните автомобили може да се използва и път II-16 София-Своге-Мездра през Искърското дефиле.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай