Банкери правят шоколадови бонбони

Банкери правят шоколадови бонбони | StandartNews.com

 

Левон Хампарцумян и Енрико Минити участници в кулинарен спектакъл

Има ли изкушение, по-голямо от това да управляваш парите на хората? Ако има, то може да бъде само едно - шоколадът!

В плен на какаовото вълшебство попаднаха двама шефове в УниКредит Булбанк - главният изпълнителен директор Левон Хампарцумян и главният оперативен директор Енрико Минити. Под вещото ръководство на мастер шоколатиера Станимира Георгиева, двамата банкери, заедно с група журналисти, сътвориха чудеса от белгийски шоколад в столичен магазин от веригата "GrantFoods".

Участниците в кулинарното шоу в четвъртък привечер се потопиха буквално в магията на шоколада. Минити и Хампарцумян, за който отдавна е известно, че е кулинарен виртуоз, старателно разбъркаха какаовата смес, докато тя стигне определената консистенция. После всички потапяха късчетата сладост в глазурата и ги украсяваха с ядки, пипер, сушени плодове.

Левон призна, че за него перфектното съчетание на какаовото лакомство е с ягоди или с люти чушки. Накрая бонбоните бяха поръсени за блясък със специален прашец от феи.

"От вас ще станат прекрасни шоколатиери", похвали банкерите Станимира Георгиева. Самата тя е работила 14 години в УниКредит Булбанк, но се е отказала от финансовата кариера и се е отдала на шоколада, който "прави социална промяна".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай