ДПС иска добавки за ранени на протести преди 1989 г.

ДПС иска добавки за ранени на протести преди 1989 г.  | StandartNews.com

По 5% от средната пенсия да получават простреляните от органи на МВР по време на мирни протести срещу комунистическия режим, предлагат от ДПС. Депутати от Движението вече са внесли в Народното събрание нужните промени в закона.

"Добавката" ще се получава всеки месец. По данни на НСИ средната пенсия за третото тримесечие на миналата година е 312.80 лева. Това означава, че пострадалите ще получават месечна добавка от 15.64 лева.

"Няма никакво съмнение, че тази категория лица отговаря на общия смисъл и целите на закона. Основната му цел е да бъде направено официално признание на факт на репресия от страна на комунистическия режим", гласи позицията на ДПС.

Кючюк с номинация за евродепутат на годината

Илхан Кючюк, член на Европейския парламент от ДПС/АЛДЕ, е сред номинираните в годишните награди за евродепутати в категория "Корпоративно управление".

"Повишаване на прозрачността на бизнеса, особено в ключови области, е от решаващо значение за възстановяването на доверието в икономиката и в подкрепа на основните ценности на ЕС", посочиха от ДПС.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай