Електронни винетки ще се купуват от 500 терминала в страната

Снимка: БНТ/БТА

Електронни винетки ще се купуват от 500 терминала в страната | StandartNews.com

Общо 500 ще са терминалите за самообслужване, от които шофьорите ще могат да си купят електронна винетка. Те ще бъдат разположени по основните пътни направления и граничните пунктове. Електронна винетка ще може да се купи още от уеб портал и от мобилно приложение, които в момента се разработват. Днес от Агенция Пътна инфраструктура направиха демонстрация.

Ако имате от старите винетки, които са валидни след 1 януари, когато се въвежда новата система, ще трябва да я превалидирате. Можете да направите това чрез пунктовете за самообслужване, чрез мобилното приложение или чрез уеб портала. По този начин може да си купите чисто нова винетка.

Това, което трябва да направите в уеб портала е да въведете електронната си поща, националност, регистрационен номер на автомобила, както и да изберете каква винетка искате - от кога - до кога да бъде валидна. След това трябва да въведете данните от кредитна или дебитна карта. За сега се плаща по този начин.

След това получавате PDF-файл на имейла си, че сте извършили тази покупка.

До края на януари тези, които не са си превалидирали винетките, няма да бъдат глобявани.

Винетки могат да се купят и по стария начин чрез служител, като това може да се случи в пунктовете, в които и досега са се продавали винетки.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай