Готви се национален протест срещу поскъпването на водата

фоот "Дарик"

Готви се национален протест срещу поскъпването на водата | StandartNews.com

Обмисля се да се създаде Сдружение на недоволните от ВиК в страната и да се организира общонационален протест. Това съобщи Майя Сапожникова, част от Инициативния комитет за протеста, който вчера се състоя в Добрич. Той събра десетки граждани, недоволни от новото увеличение на водата и некачествената услуга, която ВиК предлага. Протестиращите поискаха оставката на изпълнителния директор на водното дружество инж. Тодор Гикински, както и на целия борд на директорите. Сред гражданите бяха и кметът Йордан Йорданов и зам. кметът Боян Коларов.

„Протестираме срещу увеличението на водата с 32 стотинки на кубик. Протестираме срещу общите водомери. Аз, като редовен платец към ВиК, не съм съгласна, че за 11 кубика консумирана вода, трябва да плащам още 7 кубика обща вода, която идва от недобросъвестни съседи. Протестираме срещу лошото качество на водата, защото не е тайна, че водата в Добрич е негодна за пиене. Протестираме срещу честите аварии и разкопаните улици.

Протестираме срещу безводието в Добрич", заяви Виолета Якова, един от инициаторите на протеста. „Лъжа е, че увеличението на водата ни е само с 4 стотинки. Цената на водата сега е 2.96 лева с ДДС, а обявеното увеличение е за 3.28 лева, което прави увеличение от 32 стотинки, каза Майя Сапожникова. Към момента Добрич е подкрепен от Вършец и Мездра. Обмисля се създаването на Сдружение на недоволните срещу ВиК в страната и организиране на общонационален протест, добави тя.

С плакати "С цената на водата ни вадите душата", " Мръсни или жадни? Трябва ли да избираме....", "И една стотинка е много", „Урок по математика 2.96 плюс 4 не е равно на 3.28" и др., протестиращите преминаха през пешеходната зона на Добрич.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай