Харалан Александров и Андрей Райчев за Валери Симеонов: Майката е свята! Психопат и фашист!

Харалан Александров и Андрей Райчев за Валери Симеонов: Майката е свята! Психопат и фашист! | StandartNews.com

Образът на майката в нашето общество е сакрален. Това е образът на майката-мъченица, който в един момент се оказа опетнен. За мен Валери Симеонов демонстрира случай на психопатология спрямо изказването си за тези майки. Просто потрес!

Това каза в сутрешния блок на БНТ социалният антрополог Харалан Александров във връзка със скандалното поведение на вицепремиера Валери Симеонов по адрес на майките на деца с увреждания, определяйки ги като "кресливи жени с уж болни деца".

,,Бих искал да видя Симеонов наказан заради това свое безобразно говорене'', заяви Александров и накрая добави, че политиката у нас отдавна е напуснала границите на разума и логиката.

,,Разбира се, все още се срещат някои изключения от правителството'', допълни социалният антрополог.

,,Валери Симеонов си позволи да пресече една много червена линия, която се казва фашизъм, защото това неговото беше фашистко изказване. А фашистът има желание да унищожава'', сподели по темата социологът Андрей Райчев.

,,Той прекали до такава степен, че просто не виждам как политическата му кариера ще продължи в дългосрочен план. Той наруши табу, унижавайки и без това слаби хора'', заяви още Райчев.

Относно бъдещето на Обединените патриоти Райчев смята, че ако коалицията между тях се разпадне, едва ли ще влязат скоро пак в парламента.

,,Ако се разделят, ще видят парламент през крив макарон. Часовникът цъка, поради което трябва час по-скоро да изяснят отношенията помежду си'', посочи той.

,,В момента големите играчи на родната политическа сцена са Бойко Борисов и Корнелия Нинова. В този смисъл ГЕРБ и БСП се готвят за големия мач през през май, а през септември ще бъде изигран реваншът'', заключи социологът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай