Императорът на шоуто

Императорът на шоуто | StandartNews.com

Маги Халваджиян не понася да му казват какво може и какво не

Вече близо 45 дни едни нищо и никакви "Две капки вода" давят родния екран с осем бала забавление. В предаването, в което уж "всичко е нагласено", стават толкова неочаквани и ненормални неща, че горкият зрител вече съвсем се ошашави. Гледа той как рокаджията фанатик Фънки хвали таланта и прегръща фолк краля Азис и си търка очите, за да е сигурен, че не сънува някакъв абсурден сън. Само благодарение на "Капките" меломаните успяха да научат, че рапър сензацията Криско може и да пее, а Нона Йотова прилича на Етиен Леви, повече от самия него. Жана Бергендорф пък макар и за минути успя да разбере какво е да си Лили Иванова, а Магардич Халваджиян вдигна челна стойка и посвири на китара на една сцена с Ерос Рамацоти, всъщност Ненчо Балабанов. Зуека и Рачков пък припадаха пред Елвис Пресли, сякаш им е продуцент...
Въобще луда работа, която трябва да тежи изцяло на съвестта на споменатия вече Магардич Халваджиян, родата, която също е в играта, и фирмата му "Global Vison". Заради тях всеки понеделник 40% от българските зрители забравят половинките и съответните си задължения и три часа пред екрана въздишат по звездите. Историята се повтаря в сряда с "И аз го мога", да не говорим за "Господари на ефира", които се опитват да ни "командват" всяка вечер.

Ако човек си върши работата, която обича, и в нея има забавление, успехът е неминуем

Това е детайл от философията на Магардич Хавладжиян. Колко лесно. Да има как тази формула да се приложи за цялата ни държавица, ще станем не дори Швейцария, а божествения рай на Балканите. Но не става. В резултат на което републиката ни донякъде се забавлява, но въобще не успява.

За Халваджиян днес се говори като най-успешния продуцент, фирмен шеф, режисьор на шоу програми, баща, вече и дядо. Човек, който със затворени очи може да намери най-добрите: съпруга, предаване, водещи, жури. Работохолик и късметлия, макар че второто се дължи главно на първото. Казва, че още като ученик в Московското цирково училище е разбрал, че ако сам не си осигури яденето, ще си остане гладен. Махалата му не напомняла с нищо дори на стандартен дом за благородни девици. Животът на улицата бил бурен и безкомпромисен, поради което повечето му приятели от детинство днес гледат от небето или са в затвора. Той обаче още тогава е знаел какво иска да прави. Съветва и днешните млади да не се взират с празен поглед в неясното бъдеще, а да си поставят цел и да я следват, без да губят и минута. Защото от опит знае, че животът не обича да чака.

Циркът едва година-две е имал щастието да се порадва на таланта на акробата Халваджиян. Гастролирал в трупата на "Глобус" и продължил още малко в Италия, след което се разделил с манежа. Затова пък големите имена на родното цирково изкуство, като феноменалния Енчо Керязов, винаги могат да разчитат на Маги в благородната му кауза, подпомагаща талантливите деца на Ямбол.

Халваджиян следва режисура в Нов български университет, когато с подръчни средства и приятели снима филмчета и се учи как нещата трябва да се правят бързо. Редом с това върти търговия, продава кафе на едро и става най-търсеният режисьор на клипове.

Търси го и естрадата, и джазът, и чалгата

Това бе единственият начин да работя по професията си, казва днес Маги. До "Капките" и славата има още много време. Преди това, в средата на деветдесетте години, тръгват "Море от любов", "Имаш поща", "Стар Академи", "Сладко отмъщение", "Руска ролетка", "Пълна промяна", игралният филм "Печалбата", на който е режисьор, сериала "Седем часа разлика".
Убеждавам, а не нареждам, споделя Маги шефските си принципи. Подчинените му твърдят, че робува на дисциплината, колкото на кафето и цигарите. Таран. Може да събори и планина. Блъскал се е достатъчно, но в стени. Току събори едната и другата вече се е издигнала пред него. Минава за кротък, от екипа са го виждали само два пъти да крещи, веднъж, когато преди предаване спрял токът, а другият път... вече са забравили. Ненавижда подкупите. Твърди, че никога досега не е давал и стотинка, каквото и да му струва това. "Никога няма да допуснем някой да ни каже какво може и какво не може. Магардич, човекът около когото кръжат десетки красиви кандидатки на славата, открити и неоткрити таланти с нежна визия, лъвици и лисици, има славата на най-верния съпруг в шоу гилдията. Бракът е един начин да се чувствам добре, казва и наскоро за пореден път тържествено се бракосъчета със съпругата си Кремена. Като всяка достойна жена, тя признава, че го обича, защото е готин, но и не крие недостатъците му: храни се нездравословно - набива пици и спагети, и най-високопродуктивната крава не може да насмогне на любимото му кисело мляко, и на всичкото отгоре 25 години не се научи да затваря вратата на спалнята...

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай