Кметът на София: Опазим ли вярата, надеждата и любовта, ще опазим себе си като добри хора

Кметът на София: Опазим ли вярата, надеждата и любовта, ще опазим себе си като добри хора  | StandartNews.com

Опазим ли вярата, надеждата и любовта, ще опазим себе си като добри хора, семействата си като домове на обич и разбирателство и градът си като град на възможности и разбирателство. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова по време на тържествената церемония по случай празника на града – 17 септември.

"Честит празник на всички. Честит празник на вярата, надеждата и любовта. Нека те бъдат щита, който ни предпазва от злото на деня и неправдите, които нараняват сърцата ни. Днес, денят на София е денят на божията премъдрост, съвпадащ с първия учебен ден. Хиляди ученици влизат в класните стаи, разчитаме, че техните учители ще ги учат как да бъдат отговорни млади хора", заяви още тя.

По думите й нашите малки всекидневни избори са големите примери за децата, а градът ни е сложна мрежа от човешки отношения, не просто коли, блокове, улици и пътни знаци. "Вярвам, че децата са единствените, които имат сила да ни променят, защото тяхната сигурност е смисълът на нашия живот. Нека си дадем сметка, когато бързаме, къде стигаме; когато отнемаме предимство, какво даваме; когато сме груби, кого нараняваме. Черногледството няма празник, нека не го превръщаме в наш делник", заяви още тя.

Посрещаме празника с обновени булеварди, училища и детски градини, каза още кметът Фандъкова. "Смятам, че всички виждат, че се работи усилено. Предстои ни още много работа. Влизаме в тежките зимни месеци, когато очакваме да имаме проблеми в определени дни с въздуха. Вярвам, че всички софиянци ще се включат в нашата програма със 100 мерки за подобряване качеството на въздуха", допълни тя.

"Виждаме, че всеки ден в София идват много млади хора. Това е световна тенденция в големите градове. Работим усилено да строим метро с бързи темпове, да подобряваме градския транспорт, за да можем да намалим колите. Носим отговорност не само за днешния ден, но и за бъдещето. Само с подкрепата на гражданите можем да вървим напред", каза Йорданка Фандъкова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай