Ловци излизат на протест, блокират път

Ловци излизат на протест, блокират път  | StandartNews.com

Смолян. Днес от 14.00 часа в центъра на село Хвойна ще се проведе митинг-шествие, организиран от Сдружение на ловците и риболовците "Чернатица". Очаква се да блокират днес пътя Пловдив - Смолян. Те ще затворят за половин час едното платно на пътя в района на местната автогара. От 14.00 до 14.30 часа те ще раздават листовки на премнаващите автомобили.

"С участието си в митинга всички ловци искат да заявят, че независимо от състава и формата на бъдещото правителство, те ще се борят за промяна в Закона за лова и опазване на дивеча и възстановяване на нарушените им конституционни права. Те настояват да бъде прекратена практиката на улавяне с капани на едър дивеч, вкарването и изтребването му в заградените ловни площи в Държавните ловни стопанства и Дивечовъдните участъци, отдадени под аренда", информират организаторите.

Присъствието си са потвърдили представители на Националното ловно-рибарско сдружение "Съюз на ловците и риболовците в България", Ловно-рибарските дружества от: Хвойна, Асеновград, Пловдив, Първомай, Смолян и др.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай