Митрополит Николай: Всеки носи отговорност за просперитета ни

Образът на Апостола като йеромонах не бива да се забравя

Митрополит Николай: Всеки носи отговорност за просперитета ни | StandartNews.com

Мисълта за народа не е задължение само на държавниците, а за всеки един от нас, обяви пловдивският митрополит Николай в словото си по време на Архиерейската света литургия в памет на Васил Левски, която бе отслужена в Св. Богородица" в Карлово.

 

"Ако имаме ясно съзнание, че всеки от нас носи отговорност за просперитета и благоденствието на нашия народ, ще бъдем достойни наследници и подражатели на йеромонах Игнатий – Левски", продължи митрополитът. Николай цитира и писмото на Апостола до чорбаджи Генчо Мильов от Карлово: "Човек е благословен от Бога да бъде господар със всичките си права, но и от Бога му се налага първа длъжност да мисли за народа си".

Митрополит Николай обяви също, че трябва да помним и образът на Левски като йеромонах, който умишлено е бил скриван. "Попитан какво е последното му желание преди да бъде обесен, той казва, че иска да се изповяда.В тази си изповед Левски казва, че каквото е правил, го е правим в полза на народа си и, ако нещо е сгрешил, той моли за прошка Бога и народа", каза още митрополитът. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай