Младежи доброволци обикалят България с проект за толерантност

Младежи доброволци обикалят България с проект за толерантност | StandartNews.com

Стара Загора. Сдружение „Възможности без граници" тръгва из България, за да представи новия си проект Пл@тформа за толер@нтност.бг.

В рамките на две седмици младите доброволци ще обиколят общо 14 селища - Благоевград, Пазарджик, Кърджали, Бургас, Русе, Лом, Велико Търново, Монтана, Стара Загора и други градове в страната. Инициативата стартира на 23 октомври и ще приключи на 3 ноември. „Пл@тформа за толер@нтност.бг" е интерактивна енциклопедия за правата на човека, толерантността и многообразието. Това е проект, който отразява основните демократични ценности на съвременното общество и поставя акцент върху интернет комуникацията, базирана на принципите на недискриминация и културно многообразие, поьяснават инициаторите. В представянето на платформата щели да се включат и доброволци от Европа, които са част от екипа на сдружението.

Неправителствената организация „Възможности без гпаници" работи в сферата на правата на човека, активното гражданство, повишаването на осведомеността на младите хора и активното им участие и включване в обществото.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай