Намаляват глобите в градския транспорт, махат билетчето за багаж

Намаляват глобите в градския транспорт, махат билетчето за багаж | StandartNews.com

Намаление на глобата за нередовните пътници в градския транспорт в София от 200 на 50 лева е едно от предложенията в новата наредба на Столичната община за услугата, която беше представена днес. Документът ще бъде качен на сайта на Столичната община до седмица, като гражданите ще имат един месец да изпращат предложения.

Предлага се още отпадането на допълнителното таксуване за ръчен багаж, въвеждане на цена на билет за нощен градски транспорт и зеления билет от 1 лев при мръсен въздух.

Глобата от 200 лева се налага, ако нередовен пътник откаже да купи карта за 40 лева от контрольорите, установили нарушението. Картата от 40 лева обаче ще остане.

Плащането на билет за багаж при пътуване в столичния градски транспорт отпада и носенето на куфари вече ще е безплатно.

Билетът за нощен градски транспорт ще струва 2 лева, като ще важи за всички линии, които ще бъдат пуснати през цялата вечер. През лятото общината ще пусне експериментално 4 нощни линии, с които гражданите ще могат да достигат до всички части на града. Зафир Зарков каза, че предстои те да бъдат определени, но работното време ще бъде от 00:00 до 04:00 часа. През това време пътниците ще могат да ползват всяка една линиите и да се прекачват само с един билет.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай