Нейнски: Никой бежанец не иска да остане в бедна държава

Нейнски: Никой бежанец не иска да остане в бедна държава | StandartNews.com

„Каналджиите умишлено започнаха да насочват потоци от хора към държави, които имат ефективна социална политика. Всички искат да отидат в Германия, Австрия, Швеция. Никой не иска да остане в по-бедните европейски държави". Това заяви пред Нова тв посланикът на България в Турция Надежда Нейнски. И изтъкна, че Службите за сигурност на ЕС трябва да си свършат работата.

„Аз смятам, че на този етап политиката на Европа не е достатъчно ефективна. Смисълът на ЕС е поставен на огромно изпитание. Както пишеше в една статия, държавите от Европа смятаха, че задаваха стандартите за състрадателност и в един момент пред едно такова голямо изпитание се видя не просто, че състрадателността в по-голямата част от тях изчезва или отсъства, а и че не може да се изгради единна политика спрямо този изключително тежък проблем", каза тя.

Нейнски коментира, че в момента "Германия определено има лидерска роля в търсенето на решение на проблема с бежанците". И добави, че нашата страна трябва да бъде част от намирането на решенията в ЕС.

„Европа трябва да помисли за намирането на работа на бежанците, защото това е истинската интеграция. Хора без работа ще се превърнат в изключителен риск за националната сигурност на всяка една държава и Европа като цяло", каза още Нейнски.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай