Няма щети след труса, обстановката се нормализира

Няма щети след труса, обстановката се нормализира | StandartNews.com

София. Няма данни за разрушения и причинени материални щети след земетресението снощи. Трусът от 5,4 по скалата на Рихтер беше усетен малко след 21.00 часа най-сериозно в Добричка и Варненска област.

В морската столица трусът е продължил около 10 секунди. Земетресението е усетено още в Плевен, Шумен, Силистра, Севлиево, Несебър, Бургас, Ловеч, Тутракан, Пазарджик, Велико Търново, на практика на територията на почти цялата страна, съобщи Нова телевизия.

По информация от началника на Регионалната дирекция „Противопожарна безопасност и защита на населението" (РДПБЗН) - гр. Добрич гл. инспектор Дарин Димитров е постъпил само един сигнал от жител от село Драганово – за счупени стъкла на прозорци вследствие на земетресението, съобщи bTV.

Трусът е регистриран в Румъния, на около 400 км североизточно от София, на около 180 км от границите на България. Огнището е Вранча. Регистрирани са и вторични трусове в по-късните часове – с магнитуд 2 и 2,8 по скалата на Рихтер.

"Няма повод за паника. Земетресението е умерено силно. Усетено е предимно в североизточните райони на България – Силистра, Добрич, Русе, Варна, Провадия – и по-слабо в южните части на страната ни", обясни сеизмолог за Нова телевизия.

По думите й има затихващи трусове, но обстановката се нормализира.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай