Обстановката на "Капитан Андреево" е спокойна

Обстановката на "Капитан Андреево" е спокойна | StandartNews.com

Засега обстановката на „Капитан Андреево" е спокойна. Има около 30-40 човека, които са изкарали нощта на палатков лагер. Протестиращите се заканват да останат на границата до края на изборите.

Край границата са останали около 30 души, прекарали нощта в палатки и автомобили. Охраняват ги служители на жандармерията, които взимат мерки пътят при граничния пункт да не бъде блокиран както вчера, съобщава БНР. Протестиращите обаче не се отказват от намерението си да препречат отново движението, ако забележат извънреден трафик на автобуси от Турция.

И при граничния пункт Малко Търново в този час продължават да стоят хора, които протестират срещу наричания от тях "изборен туризъм". Границата е отворена към този час и всички автомобили и автобуси преминават свободно. Засилено е полицейското присъствие, заради наличието на протестиращи, които останаха и тази вечер на границата. Тук е и директорът на областната дирекция на бургаската полиция старши комисар Калоян Калоянов. Протестиращите заявяват, че има достатъчно храна и вода и ще останат днес само за да наблюдават и броят автобусите. Кметът на Малко Търново Илиян Янчев издаде заповед, че забранява провеждането на протести, така, че не се очаква да се случат проблеми тук на границата

Към момента преминаването през пункта Лесово е безпроблемно. За 10.30 в административния съд в Ямбол е насрочено дело по жалбата на организации, които протестират срещу изборния туризъм. Оспорва се заповедта на кмета на Елхово, която принуди протестиращите да останат на паркинг, без да могат да блокират пътното платно.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай