Онлайн търговец мами с отстъпки

Онлайн търговец мами с отстъпки | StandartNews.com

Комисията за защита на потребителите (КЗП) обяви, че санкционира интернет търговец, защото умишлено премълчава важно условие, без изпълнението на което клиентите му не могат да се възползват от обявената от него отстъпка от 35% при онлайн поръчка на храна.

Потребителите се заблуждават, че автоматично ще получат обещаната отстъпка, ако поръчката им е над определена сума. Посочената минимална сума обаче се формира от сбора на цените на поръчаните артикули и след приспадне на отстъпката от 35%.

Така например, ако минималната сума на поръчката, при която потребителят може да се възползва от обявената отстъпка, е 10 лв., то той трябва да закупи един или повече продукти на обща стойност над 13,50 лв., за да получи намалението. От КЗП съобщават, че потребителят не е информиран своевременно и коректно за това условие.
Според експертите на Комисията, прикриването на тази важна информация може да доведе до решение на потребителя да извърши поръчка, каквато не би направил без прилагането на тази нелоялна практика. За констатираното нарушение Законът за защита на потребителите (ЗЗП) предвижда санкция до 30 000 лв.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай