Пострадалите жени от взрива в Мъглиж пътуват към Пирогов

Пострадалите жени от взрива в Мъглиж пътуват към Пирогов  | StandartNews.com

София. Двете жени, пострадали от взрива на завода в Мъглиж пътуват към Пирогов.

Прокуристът на МБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович" Стара Загора Доц. д-р Йовчо Йовчев каза още, че жените са с изгаряния втора „Б", като една е с 45% изгаряния, а другата е с 25% изгаряния. Към настоящия момент няма опасност за живота на двете пострадали. Жените са на 30 и 51 години. Екипът от Стара Загора е оказал спешна медицинска помощ на мъж на около 40 г. с наранявания, който е транспортиран в УМБАЛ "Проф. Киркович". Друг мъж също е откаран в лечебното заведение в Стара Загора и е под наблюдение.

На мястото на инцидента пристигна главният секретар на МВР Светлозар Лазаров, който влезе на оглед. Очаква към 15 часа той да говори пред медиите.

Очаква се да пристигне и военният министър Николай Ненчев, който коментира, че Министерството на отбраната няма отношение към този цех, тъй като той е частна собственост. Чака се и областният управител на Стара Загора Георги Ранов.

Заместник-областният управител на Стара Загора Маноил Манев, който вече е на мястото на инцидента обобщи по-рано: "Един е загинал, а две жени са настанени с изгаряния без опасност за живота в спешното отделение в болница в Стара Загора. На място работят екипи", каза още Манев.

Работещите във фирмата разказват, че цехът, в който е станал инцидентът е ново строителство и е специално пригоден за производство на ловни муниции, патрони, звезди. Във фирмата се работи на три смени, по 15 човека на смята. На мястото на инцидента е и екип на „Инспекция по труда – Стара Загора".

По разпореждане на министъра на околната среда и водите Ивелина Василева мобилна станция за измерване качеството на атмосферния въздух вече пътува към мястото на взрива. Изпратени са и специалисти от Регионалната инспекция по околна среда и водите в Стара Загора. Експертите на място ще направят замервания на въздуха.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай