Промени в маршрута на 18 бързи влака от София за Бургас и Варна

Промени в маршрута на 18 бързи влака от София за Бургас и Варна | StandartNews.com

Временно прекъсват движението в участъка Нова Загора - Зимница 

София. Частични промени ще претърпят маршрутите на два бързи влака със задължителна резервация и на 18 бързи влака, които пътуват по маршрутите от София за Бургас и Варна през Пловдив и Стара Загора, както и в обратните направления, съобщават от БДЖ. Тези влакове ще преминават по променен маршрут от Стара Загора през Тулово, вместо както по редовния си график през Нова Загора-Ямбол-Зимница. В обратното направление влаковете ще се движат по променен маршрут през Зимница-Тулово-Стара Загора, вместо както по досегашното си разписание през Зимница-Ямбол-Нова Загора.

За периода от 25 ноември до 13 декември ще бъде прекъснато движението на влаковете в участъка между гарите Нова Загора и Зимница, съобщават от БДЖ. Повод за прекъсването са ремонтни дейности по железния път, които Национална компания "Железопътна инфраструктура" ще извършва в посочения участък.

Докато трае ремонтът ще бъдат въведени промени в разписанията и маршрутите на всички бързи и пътнически влакове, които обичайно преминават през участъка Нова Загора-Зимница.

За осигуряване на транспортно обслужване на пътниците БДЖ ще пусне шест допълнителни бързи и пет пътнически влака, които ще пътуват в участъка между Стара Загора и Нова Загора.

Промени в разписания и маршрути ще има за 40 пътнически влака, които обичайно преминават през участъка между гарите Нова Загора и Зимница. За осигуряване на транспортно обслужване на пътниците БДЖ ще пусне 13 допълнителни пътнически влака, които ще се движат в участъците Стара Загора-Нова Загора и обратно, Стара Загора-Тулово и обратно, Тулово-Карлово и Тулово-Казанлък.

За клиентите на националния железопътен превозвач ще бъдат осигурени автобуси, които да превозват пътниците в участъка Нова Загора-Ямбол-Зимница и обратно.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай