Ремонтират пътя между София и Ботевград. Шофьорите да внимават!

Ремонтират пътя между София и Ботевград. Шофьорите да внимават! | StandartNews.com

Започва ремонт на път I-1 София - Ботевград през Витиня. Участъкът е алтернативен маршрут за камионите над 12 тона при извършващите се в момента аварийно-възстановителни дейности по съоръженията на автомагистрала „Хемус", съобщават от Агенция „Пътна инфраструктура" (АПИ).


През пролетта отделни участъци бяха изкърпени, но заради интензивния трафик и дъждовете в последните седмици се отвориха дупки в отсечките, които не са обновявани. Днес се работи в участъка от Врачеш към Бебреш. Необходимо е шофьорите да карат внимателно и да спазват пътната сигнализация, съветват от АПИ.


Очаква се пътноподдържащото дружество да представи на председателя на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура" инж. Светослав Глосов график с предстоящата временна организация на движението и обходните маршрути, по които ще се насочва тежкотоварният трафик по време на ремонтните дейности, заради лошото му състояние.


Припомняме, че заради ремонта на стълбовете на виадуктите по АМ „Хемус" и за повишаване безопасността на движение за леките автомобили през лятото, тежкотоварния трафик преминава само по първокласния път през Витиня. Движението се осъществява по обходен маршрут: от АМ „Хемус" при пътен възел „Витинска река" по път I-1 (София-Ботевград) - път II-17 (Ботевград-АМ „Хемус") – п. в. „Ботевград".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай