Румен Радев и Неофит обсъдиха независимостта на вероизповеданията

Румен Радев и Неофит обсъдиха независимостта на вероизповеданията | StandartNews.com

Българската православна църква е пазител на вярата и изконните духовни ценности, съхранили българския народ през вековете във времена на тежки изпитания за страната ни и винаги ще се ползва от подкрепата на президентската институция и на мен като държавен глава.

Това заяви президентът Румен Радев по време на срещата с Негово Светейшество Българския патриарх Неофит и митрополитите от Светия Синод на Българската православна църква.

Тя се състоя днес в Синодната палата по инициатива на синодалните архиереи и премина в дух на взаимно уважение и разбирателство. В хода на разговора бяха набелязани сферите, в които двете институции влизат във взаимодействие и бе изразена готовност от двете страни за по-нататъшен диалог и сътрудничество между президентството и Българската православна църква в името на единството на българския народ и благото на страната.

Румен Радев сподели своето виждане за законови промени, които да гарантират независимостта на вероизповеданията в страната от външни сили и чужди държави, както и сигурността на българските граждани и България.

Държавният глава пое ангажимент да инициира работна среща по въпросите на религиозното образование с участие на традиционните вероизповедания в страната и ангажираните с това държавни институции. От името на Светия Синод патриарх Неофит подари на държавния глава икона на Пресвета Богородица.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай