СЕМ и закрилници в спор за секси клип на Гери-Никол (ВИДЕО)

СЕМ и закрилници в спор за секси клип на Гери-Никол (ВИДЕО) | StandartNews.com

Държавната агенция за закрила на детето настоя за спешни мерки от страна на СЕМ във връзка с песента на Гери-Никол "Момиче като мен".  От агенцията смятат, че певицата е едва на 17 години, а новият и клип е с еротично съдържание.

 Пред Нова ТВ председателят на СЕМ Георги Лозанов обеща, че казусът ще бъде разгледат във вторник. Той обаче не бе убеден, че има проблем, тъй като съдържанието на текста на "Момиче като мен" не провокира към "леко" поведение.

Парчето излезе преди броени дни и събра противоречиви коментари. Според защитниците на детското младата изпълнителка е твърде разголена във видеото, което е неподходящо за възрастта ѝ. 17-годишното момиче се снима по къси панталонки, с каквито ходят повечето ѝ връстници, и с високи ботуши, в друг кадър е отново с къси панталонки и с мрежести чорапогащи.

В становището на държавната агенция се казва: "Отчитайки правото на детето на изява, считаме, че провокативното визуално представяне на една песен може да въздейства негативно върху психическото, нравственото и духовно развитие на конкретното дете, както и на децата – потребители на излъчвания клип".

Самата Гери-Никол отказа да коментира нападките срещу себе си. Нейното име нашумя след участието ѝ в предишното издание на "Х Фактор".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай