Шефът на Съвместното командване сдаде поста

Шефът на Съвместното командване сдаде поста | StandartNews.com

София. Генерал-лейтенант Атанас Самандов сдаде поста командващ на Съвместното командване на силите (СКС). Временно изпълняващ длъжността става контраадмирал Георги Мотев, който бе негов заместник.

"Напускам Българската армия с вдигната глава. На всички длъжности служих със самосъзнанието за изпълнение на поставените задачи, развитието на въоръжените сили и укрепването на националната сигурност на страната", каза генерал-лейтенант Самандов.

Той подчерта, че след себе си оставя един отлично функциониращ щаб с подготвени офицери и служители. От 17-и септември генерал-лейтенант Самандов преминава в запаса след над три години на поста.

Съвместното командване на силите осъществява командването и оперативното управление на пряко подчинените му военни формирования, както и командването на формирования от видовете въоръжени сили при провеждането на съвместни операции. Командирите на Сухопътните войски, на Военновъздушните сили и на Военноморските сили са непосредствено подчинени на командващия СКС.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай