Шествие пое към Копитото в памет на Боян Петров

Шествие пое към Копитото в памет на Боян Петров | StandartNews.com

Огромно множество от хора близки, приятели и познати на Боян Петров се отправиха към Копитото в знак на почит към алпиниста, който остана завинаги на Шиша Пангма. Това е маршрутът, който Петров е изминавал преди всяка своя експедиция.

Според дошлите тази инициатива трябва да се превърне в традиционна, както и да има повече мероприятия свързани с емблеми като него, защото Боян Петров е пример достоен за уважение и човек постигнал огромни успехи. Сред поелите по стъпките на алпиниста са и редица политици, сред тях е бившият председател на НС Димитър Главчев. Сборната точка, от която тръгнаха хората, е в квартал „Княжево".

В емоционално съобщение във Фейсбук жената до Боян Радослава Ненова написа: "...Аз винаги съм знаела, че не жена, а планина ще ми го вземе... Може би ми се говори за това какъв беше смисъла. Всичко започна от това, че моя мъж изчезна, а аз много исках да го намеря. Не съм хабила енергия да разсъждавам дали беше прав или не. Мисля, че геройството изобщо не беше в спортното постижение. Геройството дойде от това, че много хора надскочиха себе си в тази ситуация, бяха добри и това им харесваше, държави се сдобряваха... и това им харесваше, институции сбъднаха една на пръв поглед немислима акция, пилоти изпълниха уникален и единствен по рода си полет. Заливаха ме с мили писма и любов. Дори хейтърите тръпнеха за новина, за да нахейтят и да им олекне. Това е най-мащабната спасителна акция в историята на алпинизма... Странно нали, един солов играч ни накара да бъдем заедно до край и да изкачим нашия си Еверест. А аз просто исках да открия Боян, защото ще ми липсва.......", написа Ненова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай