София харчи още 7,7 милиона за видеонаблюдение

София харчи още 7,7 милиона за видеонаблюдение | StandartNews.com

Над 7,7 млн. лева осигуряваме тази готина от бюджета на Столична община за изграждане на видеонаблюдение за превенция и реакция при кризисни ситуации. Това заяви кметът на Столична Община Йорданка Фандъкова, по време на извънреднo заседание на Столичния общински съвет, на което общинските съветници се запознаха с дейността на институциите през изминалата година за опазване на сигурността и обществения ред в столицата, както и за предприетите мерки за подобряването им през настоящата година.

Йорданка Фандъкова посочи, че сигурността е ключов приоритет за Столична община. По думите ѝ когато се говори за ключов приоритет е важно да се каже, че всички тези мерки изискват сериозни инвестиции.

Фандъкова поясни, че всички допълнителни мерки, свързани с председателството на България на Съвета на ЕС са съгласувани с МВР и СДВР.

Кметът на София каза още, че с оглед на новите предизвикателства и заплахите в международен план, пред които сме изправени в глобален мащаб, както и заради предстоящото председателство на България и домакинството на София на Съвета на ЕС, пред София стоят и допълнителни задачи.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай