"Стандарт" организира българо-руски проект за Освобождението

"Стандарт" организира българо-руски проект за Освобождението | StandartNews.com

Вестник „Стандарт", заедно с  РИА "Новости" - Россия сегодня – Спутник, започват проект, свързан със 140 годишнината от Освобождението на България. Той предвижда представянето на съвместна изложба с картини на ученици и студенти от България и Русия.

Проектът е със съдействието от българска страна на посланика ни в Русия Бойко Коцев, Министерство на културата, Комисия по културата и медиите в НС и лично на председателя й Вежди Рашидов. От руска страна партньори са Руската художествена академия и нейният президент академик Церетели и Московски художествен институт „Василий Суриков", както и средни училища.

Предлагаме Ви Национална художествена академия да се включи с творби на студенти в разделите „Изобразително изкуство", „Графика" и „Скулптура". Всички творби на български ученици и студенти ще бъдат оценявани от тричленно българско жури, като до този момент участие в него са потвърдили Вежди Рашидов и Светлин Русев. Журито от страна на Русия се представлява от академик Церетели. За нас ще бъде чест да приемете поканата ни за участие в журито.

Изложбите на най – добрите творби ще бъдат представени през март в София, а през лятото в Москва. Една от тези творби ще бъде номинирана и в международния конкурс за млади художници „Нади Рушевой".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай