Стотици протестират пред Министерството на правосъдието

Стотици протестират пред Министерството на правосъдието | StandartNews.com

София. Около 200 служители в затворите се събраха пред министерството, за да защитят исканията и правата си. Недоволстващите са служители в места за изтърпяване на наказания от София, Враца и други градове.

С освиркване и викове "Уууууу" служебният зам.-министър на правосъдието Марин Вачевски бе посрещнат от протестиращите надзиратели, предаде БНР.

Председателят на браншовия синдикат Иван Петров каза, че полицейските служители от затворите от пет години поставят исканията си и ще продължат да го правят, докато те не бъдат удовлетворени.

"Деколонизацията стана, но военщината остана", "Събуди се вече", "Омръзна ни мизерията" - това са час от плакатите, които издигнаха протестиращите. Те са подкрепени от служители от Синдиката на полицията.

Малко преди протеста стана ясно, че голяма част от исканията на протестиращите де факто вече се изпълняват както по отношение на въвеждане на смесения режим, така и работата по документите, които трябва да бъдат приети, за да бъдат вдигнати техните заплати, включително и по осигуряване на подходящи условия, за да могат те да реализират синдикалната си дейност и да участват в преговорите. Все пак около 14.00 часа, когато се очаква да направи изявление и министърът на правосъдието Христо Иванов, ще стане ясно повече какво още конкретно предстои да обсъждат двете страни.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай