Валери Симеонов провери за шум и заведения във Варна, ще има глобени

Валери Симеонов провери за шум и заведения във Варна, ще има глобени | StandartNews.com

Снощи бяха извършени проверки на заведенията във Варна и региона, съобщи вицепремиерът Валери Симеонов в профила си във Фейсбук. Оказа се, че проверките в София и Бургас не са повлияли на местните радетели на развлекателната индустрия, констатира Симеонов.


Той съобщава, че са били проверени заведенията от Алея Първа/Морска градина, където е съсредоточен нощният живот на града. „Навсякъде беше спряно озвучаването като бяха съставени констативни протоколи и предписания на: Куба бар, Пунта Кана, Кубо, Макалали, както и бар Брик (срещу Фестивалния център)", пише Симеонов.


Бил е проверен и комплекс „Златни пясъци", където не са били констатирани сериозни нарушения с изключение на ресторант Делфин и още няколко заведения от открит тип.


Два часа по-късно бяха отново проверени заведенията от Алея Първа, където всички обекти бяха спрели озвучаването с изключение на Макалали. На клуба беше съставен акт и предстои налагането на сериозни санкции, казва вицепремиерът.
Проверките бяха извършени със съдействието на органите на РЗИ Варна, икономическа полиция и ОДП Варна. В по-голямата част от случаите на проверките беше оказано пълно съдействие от управителите и собствениците на заведенията. В случаи на нарушения на гореспоменатите заведения, очакваме сигнали на телефона към политическия ми кабинет - 02 940 30 03. Както и за нарушения от цялата страна.


За пореден път бяха установени и неправомерно издавани категоризации на заведения върху пясъчната ивица на плажовете от Министерство на туризма, за които следващата седмица ще бъде сезирана Прокуратурата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай