Взрив в завод в Мъглиж, има жертва

Взрив в завод в Мъглиж, има жертва | StandartNews.com

Мъглиж. Взрив в частен завод в Мъглиж е убил един мъж, а две жени са ранени, информира Фокус. Все още няма яснота около инцидента. По неофициална информация експлозията не е на територията на завода.

По думите на главният лекар на старозагорската болница Киркович Йовчо Йовчев жените са на около 40 и 20 години и имат 20% изгаряния. Те ще бъдат изпратени в Пирогов. Един мъж пък е с наранена подбедрица. За загиналия мъж все още няма информация. 

В ефира на Нова телевизия кметът на Мъглиж Господин Господинов каза, че около 10 -12 минути преди 12 часа, е получен сигнал от телефон 112 за взрив. По думите на кмета Господинов фирмата се казва "Балиста" и произвежда сигнални патрони, фойерверки и увеселителна пиротехника. 

"Балиста" е търговската марка на казанлъшката фирма „Вертекс". Според търговския регистър неин управител и собственик е Ганчо Ганев. Фирмата произвежда 15-милиметрови сигнални патрони и звезди, както и пиротехнически продукти за военната промишленост.

Покривът на цеха е изхвръкнал, което говори за много силен взрив, информира пък БГНЕС.

Около 10 автомобила със служители на фирмата, собственик на цеха, напуснаха района на инцидента и отидоха в районното управление на полицията. Служители на Инспекцията по труда влязоха в цеха, за да извършат проверка.

Още една линейка пристигна минути преди 13 часа с включени светлини и звуков сигнал, което създаде паника, защото не е ясно дали има и друг пострадал.

Пред цеха започнаха да пристигат близки на работещите в него. Хората са силно притеснени, те казват, че нямат връзка с близките и роднините си.

Към мястото на произшествието пътува главният секретар на МВР Светлозар Лазаров. 

Екип на Военна болница в Пловдив е изпратен на мястото на инцидента съобщи в Калофер военният министър Николай Ненчев, който пътува към Мъглиж. Той допълни, че е информиран за взрива, но Министерството на отбраната няма отношение към този цех, тъй като той е частна собственост. 

Припомняме, че на 28 февруари 2014 г. в цех 130 на Завод 4 на оръжейния комплекс на "Арсенал" край Мъглиж избухна взрив. Вследствие на политравма с около 98% изгаряния, загина работещ в завода мъж.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай