Заради урагана: Бедствено положение в Карлово, Бургас затвори пристанищата

Затворени са 3 прохода

Заради урагана: Бедствено положение в Карлово, Бургас затвори пристанищата | StandartNews.com

В Карлово е обявено бедствено положение със заповед на кмета д-р Емил Кабаиванов, причината - силният вятър. Това съобщи зам.-кметът Стойо Карагенски пред Фокус.

Кризисният щаб е взел решение за обявяване на бедственото положение преди около час, след свое заседание. „Най-тежки са пораженията в болницата, където преди час е паднал покривът на цялата северна част. Има ударени автомобили, а алуминиевата дограма е поддала и е навлязла в кабинетите. Покрива на училище „Христо Проданов" също е на земята, здравната служба в село Васил Левски също е без покрив", каза още Карагенски.

Поддържа се непрекъсната връзка с кметовете на селищата, а общинска комисия обхожда най-пострадалите места. По думите на Карагенски има много дървета, които са препречили улиците, а контейнерите за смет се движат от вятъра. Хората са предупредени да не излизат от домовете си. Няма подадени сигнали за пострадали. Много селища са все още без ток. Почти навсякъде в момента учебните занятия са прекратени.

„Силният вятър продължава, с тенденция скоростта му да намалява", каза още Стойо Карагенски.

Тежко е положението и в Бургас, където всички пристанищни дейности са преустановени заради силния вятър. Забраната важи за всички плавателни средства. Тя ще бъде отменена след подобряване на климатичните условия.

Затворен за всички видове моторни превозни средства е Троянският проход.

Затворени са и проходите Троян-Кърнаре и Шипково-Рибарица.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай