Зимата идва

Зимата идва | StandartNews.com

През следващото денонощие ще бъде облачно. С нахлуването на студен въздух, през нощта дъждът в повечето райони ще премине в сняг, най-късно утре след обяд в Югоизточна България. Значителни по количество ще са снеговалежите в планините, а почти без валежи ще е в югозападните райони на страната. Ще бъде ветровито, с умерен и силен североизточен вятър. По планинските проходи има условия за преспи и навявания. Температурите ще са почти без дневен ход - между 0° и 5°. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Атмосферното налягане е по-високо от средното за януари и още ще се повишава.

По Черноморието ще е облачно, с валежи от дъжд. Ще духа силен североизточен вятър. Максималните температури ще са 5°-6°. Температурата на морската вода е 9°. Вълнението на морето ще бъде 4 бала.

В планините ще е облачно, с валежи от сняг, на места значителни по количество. Ще духа силен вятър от изток-североизток, който в комбинация със снеговалежите ще води до преспи и навявания. Максималната температура на височина 1200 метра около минус 3°, на 2000 метра – около минус 7°.

В неделя в по-голямата част от страната валежите ще спрат. Слаб сняг ще превалява на отделни места в Западна България и в крайните източни райони. Ще бъде студено и ветровито. През нощта срещу понеделник валежите от сняг в Западна България ще се усилят, ще се натрупа нова снежна покривка.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай