20 000 аплодираха Бареков и Нешка

20 000 аплодираха Бареков и Нешка | StandartNews.com

С повече от 20 000 души се срещнаха лидерите на "България без цензура", ВМРО, ЗНС и Гергьовден по време на националното турне за повдигане на самочувствието на българите.

За месец те обиколиха 20 града, сред които Карлово, Разград, Ботевград, Девня и Петрич.

Хората аплодираха и най-новия спектакъл на трупата на Нешка Робева "Площадът". Той е провокиран от гражданските протести през последните месеци и е модерен прочит на поезията на Гео Милев, Вапцаров и Смирненски.

"Искахме да подарим на хората в страната културно събитие, което иначе нямаше да могат да наблюдават, защото подобни мероприятия рядко стигат до малките градове", каза лидерът на "България без цензура" Николай Бареков.
"В началото планирахме срещите с гражданите да не продължават повече от половин час преди шоуто на Нешка, но още на първата дата в Карлово разговорът с хората продължи над час и половина", разказа още той. Те искали да споделят болките си и да кажат исканията си към политиците. "Съществува пропаст между старите български политици и гражданите, защото властта няма навика да общува с народа си. Тя си е самодостатъчна", смята Бареков.

Той е категоричен, че има огромна необходимост от повишаване на националното самочувствие на българина. "В момента ние сме единствените, които имат очи да се срещат с народа, първо, защото не сме участвали във властта", каза той.
Бареков призна, че изпитва смирение пред голямата Нешка Робева и без да преувеличава, я нарича "най-великата българка на съвремието ни". "Реакцията на хората към мен и колегите ми е най-голямото признание, което можем да получим", коментира още лидерът на ББЦ. "Когато видя пламъка в очите на публиката и желанието им за промяна, се убеждавам, че сме на прав път и че именно нашата коалиция е истинският носител на новата българска политика в интерес на народа", допълни той. Общувайки с хората, се родило и мотото за кампанията. "Българите заслужаваме повече" не е лозунг, а простата истина за живота на всеки от нас", споделя Бареков.

Следващите представления на "Площадът" са в Драматичен театър на Добрич на 22 април и в Драматичен театър на Шумен на 23 април. Турнето за повишаване на националното самочувствие ще продължи до 23 май.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай