Адемов съветва да се даде еднократна компенсация на ощетените пенсионери

Адемов съветва да се даде еднократна компенсация на ощетените пенсионери | StandartNews.com
В дебатите за политиката по доходите липсва стратегията и програмната рамка, изтъкна в интервю за БНР Хасан Адемов от ДПС. 
От години няма ясна и набелязана програма. Ако всичко около доходите е ясно, нещата ше изглеждат малко по-предвидими и прозрачни. На този етап остава впечатлението, че се удовлетворяват исканите на секторите, които протестират или едно или друго мнозинство ги смятат за приоритет, коментира председателят на социалната комисия в Народното събрание. 
Не съм против увеличението на разходите в бюджета, продължи той. Адемов обаче предупреди, че ще има напрежение в дадени сектори, защото не е ясно кой ще определя размера на допълнителните пари, след като ще има диферанцирано плащане. 
Той бе категоричен, че решението на бизнеса да внася кадри от чужбина, е временно явление. Според него родните кадри може да останат на учила за сметка на работниците от третите страни.
Адемов предложи на управляващите да дадат еднократна компенсация на пенсионерите, които не получиха увеличение заради постановление на МС от 2006 г. 
Това не е въпрос към ДПС. Ние никога не сме заявявали, че държим на всяка цена да сме в управлението. Това е решение и отговорност на най-голямата полицическа партия, която е мандатоносител, обяви Адемов отностно възможността Движението да управлява заедно с ГЕРБ. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай