Атака свали политическото си доверие от Валери Симеонов, ВМРО още мислят

Снимка: БГНЕС архив

Атака свали политическото си доверие от Валери Симеонов, ВМРО още мислят | StandartNews.com

Ръководството на "Атака" сваля политическото си доверие от вицепремиера Валери Симеонов, обвиха от пресцентъра на партията. "Ръководството на "Атака" сваля политическото си доверие от вицепремиера Валери Симеонов заради недопустимите обиди към хора с увреждания. Ще настояваме да бъде предложен друг представител на Патриотите за вицепремиер", се посочва още в съобщението.

По-рано председателят на парламентарната група на Обединени патриоти Волен Сидеров настоява за незабавно свикване на Коалиционния съвет (ГЕРБ-Обединени патриоти) до края на деня. "Настоявам за незабавно свикване на Коалиционния съвет (ГЕРБ-Обединени патриоти) до края на деня - 22 октомври 2018 г., на който да бъде разгледан въпросът с недопустимото поведение на Валери Симеонов и незабавната му оставка като вицепремиер". Това се посочва в изявление на председателя Сидеров, съобщиха от пресцентъра на партията.

"В 21 век физическото отсъствие на премиера Бойко Борисов от страната не пречи да бъде осъществена конферентна връзка с него и той да участва в Коалиционния съвет, макар и от разстояние", смята Сидеров.

Искането на Сидеров за свикване на Коалиционен съвет е изпратено до премиера и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов, до председателя на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов, до вицепремиера и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов и до вицепремиера и лидер на НФСБ Валери Симеонов.

ВМРО ще представи позицията си за исканата оставка на вицепремиера Валери Симеонов на коалиционен съвет, насрочен за вторник следобед. Така коментира пред репортери във Велико Търново народният представител от ВМРО Милен Михов исканата от различни организации оставка на вицепремиера Валери Симеонов.

Той подчерта, че разговорът между коалиционните партньори през медиите вреди на единството на коалицията. "Ние имаме какво да кажем, искаме да чуем много неща, но това ще стане там, където се решават нещата между легитимните ръководства на трите партии", отбеляза Михов и допълни, че това е причината да не изрази пред медиите и личното си мнение по въпроса.

"Решението и становището на ВМРО ще бъдат търпеливо подготвени и категорично заявени", каза той. На журналистически въпрос за възможните варианти за развитие на ситуацията, той отговори, че в тази динамична среда вариантите излизат от политиката и здравия разум. "Свидетели сме на неочаквани решения и позиции, които не могат да бъдат прогнозирани", каза народният представител.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай