Бакалов иска закон за детското порно

Бакалов иска закон за детското порно | StandartNews.com

София. Аз също съм привърженик на законодателното уреждане на блокирането на сайтове, съдържащи интернет порнография или сексуална злоупотреба с деца. Това каза служебният вътрешен министър Йордан Бакалов преди да подпише договор за началото на сътрудничество за въвеждане на филтър за блокиране на интернет материали с такова съдържание.

Бакалов обясни, че Интерпол поддържа списък със сайтове, които съдържат материали с детска порнография и благодарение на споразумение с интернет доставчици ще блокират такива сайтове.

"Това естествено ще помага много МВР е борбата срещу такива уродливи явления в България. Има държави в света, в които всичко това е уредено законодателно", каза Бакалов той и тук се обяви за привърженик на законодателното уреждане на въпроса.

Той благодари на Глобул за това, че "те се отзоваха първи и бяха страната която активно искаше да работи в тази посока". Те ще блокират достъпа до такива сайтове, а ако някой случайно попадне на такъв сайт ще отиде към стоп-страница като му се обясни защо се случва така.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай