Бареков: Ние сме алтернатива на ЕНП и ПЕС в Европа

Бареков: Ние сме алтернатива на ЕНП и ПЕС в Европа | StandartNews.com

София. Политическият дебат у нас не е между ПЕС и ЕНП, защото в България те са в слаба позиция, каза лидерът на "България без цензура" Николай Бареков по ТВ7. "Алтернативата на цялото статукво сме ние. Коалиция "България без цензура", ВМРО, ЗНС и Гергьовден се бори навсякъде с тези две партии и именно това прави политическия дебат в България малко по-различен, отколкото този в Европа", коментира Бареков.

"Посланията ни са прости – българите заслужаваме повече, а тезата ни е, че политиците ни измамиха българския народ и не договориха с ЕС правила и шансове, които народът ни заслужава", каза Бареков. "Вместо това е унищожено земеделието, индустрията, европейските фондове бяха изхарчени за магистрали, които не съществуват, не се влагат пари за здравеопазване, за образование и всичко това накара чест от младите хора да напуснат страната, а тези, които оставаме, затъваме в едно гето", коментира лидерът на ББЦ.

Реформаторският блок и Меглена Кунева не могат да са конкуренти на "България без цензура", защото не съществуват в много населени места, освен в центъра на София, смята Бареков. Според него тази формация няма да се пребори на евровота. "В момента четири са големите партии, които биха влезли в новия европарламент, а ББЦ е единствената нова", посочи той. По думите му Меглена Кунева се срива заедно с Радан Кънев и Корман Исмаилов, точно, защото те носят основна вина за българския преход. "Забележете – всички водачи на листи от останалите партии са представители на Тройната коалиция, която всички ние не харесвахме и изгонихме от властта. Бойко Борисов беше по това време главен секретар на МВР, Станишев беше премиер, Калфин вицепремиер, а Кунева – еврокомисар", изброи Бареков.

Лидерът на "България без цензура" съобщи още, че има три предложения към коалицията от големи европейски партии. "Ние обаче не робуваме на клишета. България затъва в криза, а Европа във философска криза. Не мислим, че проблемите биха се решили само с ляв или само с десен инструментариум. Поставили сме си за цел и там да сме в центъра и ще приемем тази оферта, която е най-изгодната за българските граждани", категоричен беше Бареков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай