Близнашки: Изчистихме мъртвите души за вота

Близнашки: Изчистихме мъртвите души за вота | StandartNews.com

Купеният вот на изборите ще бъде между 150 и 200 хиляди. Това каза математикът Михаил Константинов по време на четвъртото заседание на Гражданския борд за свободни и прозрачни избори в Министерския съвет в понеделник.

"Повечето избори вече са продадени", каза още Константинов. Той обясни, че купуването на гласове се извършва на много високо ниво и никой не се разхожда с пари в джоба или говори за това по телефона. "Тъй като купеният вот се разпределя между всички партии, пропорционално на силата на партиите, той няма да изкриви резултата от изборите", заяви Константинов. От своя страна зам.-шефът на Криминална полиция Георги Арабаджиев го контрира и заяви, че МВР следи процесите. "Не е възможно броят на купените гласове да е между 150 и 200 хиляди при положение, че има пряко наблюдение на лицата, които се занимават с тази дейност", категоричен беше Арабаджиев. Висшият полицай коментира и новото явление - купуване на преференциален вот. За него алармира преди дни вътрешният министър Йордан Бакалов.

"Разкриването на това престъпление налага по-различно противодействие", коментира той и добави, че разкриването на подобни престъпления са по-лесни, тъй като в случая става въпрос за лица от една и съща партия и листа, които се конкурират помежду си в рамките на една общност - своите избиратели.

Не се готви фалшификация на изборните списъци и няма мъртви души в тях, стана ясно пък от думите на премиера Георги Близнашки по време на откриването на учебната година в УНСС по рано през деня.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай